Spetspodden om Quantified Self

Quantified Self är en internationell rörelse för personer intresserade av att lära sig mer om sig själva och sin hälsa med hjälp av mätningar och observationer. Rörelsen startades av Gary Wolf och Kevin Kelly 2007 i Silicon Valley (läs mer här, här och här).

I det senaste avsnittet av Spetspodden så kan du höra en intervju med Gary Wolf. Intervjun med Gary är på engelska. Före och efter intervjun så pratar Jonas Fagerson och Sara Riggare om Quantified Self och egenmätningar.

1 kommentar

  1. I region Östergötland experimenterar vi vidare med att kunna hämta, filtera och skicka egna hälsodata mellan t.ex. Google Fit, Patientens egen datasamling (PHR) och (valda delar eller sammanfattningar) till regionens journalsystem (EHR). Vi har en studentgrupp som nu vidareutvecklar den som en tidigare grupp gjorde, se https://github.com/regionostergotland/wwv/

    Vi gissar att detta kan var av intresse för spetspatienter och andra QS-intresserade, stämmer det? Har ni tips på hur vi får tag på de av er som kan tänkas vilja vara med och testa gränssnitt och ge tankar om önskade arbetssätt/funktioner så småningom?

Kommentera gärna här!