Journal på nätet 10 år! Konferens i Uppsala 9-10 november

Över 6 miljoner svenskar läser idag sina journalanteckningar från vården via webben. Region Uppsala var den första regionen i Sverige att år 2012 ge sina invånare den möjligheten och forskare vid Uppsala universitet ordnar därför en konferens den 9-10 november 2022. Vi kommer att samlas i Universitetshuset, Biskopsgatan 3, Uppsala och tillsammans blicka både bakåt och mot framtiden.

Konferensen kommer att ha ett vetenskapligt fokus med ett populärvetenskapligt anslag och kommer att hållas på engelska.

Bland talarna finns ledande forskare från såväl Sverige, som övriga Europa och USA:

programmet står bland annat diskussioner om tillgång till journalanteckningar för patienter inom psykiatrin eller för ombud, såsom föräldrar, digitalt utanförskap samt patientgenererad hälsodata. Konferensen kommer även att webbsändas utan kostnad (anmälan krävs för att få länken till sändningen).

Mer information och anmälan: https://journalen10.se

Deltagande för patienter/närstående

Patienter och närstående kan delta i konferensen på plats utan kostnad, anmälan ==>> HÄR. Ange motivering i kommentarsfältet.

Det finns även viss möjlighet för patienter/närstående att få hjälp med hotell under konferensen. Om du är intresserad av det, ange detta tydligt i kommentarsfältet.

Väl mött i Uppsala i november!

2 kommentarer

  1. Otroligt intressant och viktigt program! Tråkigt att detta sammanfaller samma datum som Patientriksdagen. Vore bra att kolla framöver med andra organisationer så man inte arrangerar samtidigt där samma målgrupp ingår.

Kommentera gärna här!